10/18/22

Τα γράμματα της Μαριλούς (33)

 


(Γράμμα Τριακοστό Τρίτο) 



Από Δευτέρα (21/3) προς Τρίτη (22/3)

 


Φίλε μου,

 

Νόμιζα πως δεν θα ξέρω τι θα θέλω να μοιραστώ σε αυτό το γράμμα μου... αλλά κάπως μαγικά σαν να είμαι σίγουρη για αυτό που θέλω να σου γράψω. «Εδώ Είναι Το Σωστό Σημείο.». Αυτό θέλω να σου πω. Στην τελευταία μου παράσταση υπήρχε και ένα κείμενό μου που λέγεται «Εδώ Είναι Το Σωστό Σημείο». Δεν θα μοιραστώ μαζί σου όλο το κείμενο γιατί είναι αρκετά μεγάλο... θα μοιραστώ μαζί σου μόνο το τέλος του... Μπορεί να χάνει από την μαγεία του με το να μοιραστώ μόνο ένα κομμάτι... αλλά, ίσως, κι αυτό το μικρό κομματάκι κάτι να έχει να σου πει...

 

(…)

 

Εδώ Είναι Το Σωστό Σημείο.

 

(...)

 

Ένας κάδος σκουπιδιών, πάντως, είναι, σίγουρα, το σωστό σημείο για όλους. Εκεί μπορούμε να πετάξουμε ανασφάλειες, ψέματα, φόβους μαζί με τα σκουπίδια μας. Εκεί μπορούμε να ξεφορτωθούμε οτιδήποτε λερώνει τον δρόμο της αλήθειας. Και η αλήθεια είναι εδώ και τώρα και κάθε εδώ και κάθε τώρα.

 

Εδώ είναι το σωστό μου σημείο...

για να τα πετάξω όλα και να ξαναγεννηθώ από την αρχή.

 

Για να πετάξω την γκρίνια, την μιζέρια, την απογοήτευση, την θλίψη... Και αυτό κάνω, κάθε μέρα, πετάω και από κάτι. Και έτσι δεν γεμίζω τους δρόμους των άλλων με τα δικά μου προβλήματα. Οι άνθρωποι δεν σκοντάφτουν ούτε στα πραγματικά ούτε στα φανταστικά μου σκουπίδια. Εγώ πάλι σκοντάφτω... Και κάθε φορά που σκοντάφτω πάνω σε ένα κουτάκι αναψυκτικού ή σε ένα κύπελλο του καφέ σκέφτομαι πως σκόνταψα πάνω στον εκνευρισμό ή στον θυμό ή στην αδιαφορία ή στην κακία κάποιου. Μέχρι σήμερα έχω σκοντάψει πάνω σε γονείς που δέρνουν παιδιά, δασκάλους που υποτιμούν μαθητές, διευθυντές που εκμεταλλεύονται υπαλλήλους, φίλους που συμπεριφέρονται σαν εχθροί, ανθρώπους που ενώ είναι αληθινοί δεν έχουν ιδέα τι θα πει αλήθεια... Ναι, έχω σκοντάψει σε ένα σωρό προβληματικές καταστάσεις. Και αν κοιτάξετε τα σκουπίδια... αν τα κοιτάξετε πραγματικά... θα δείτε όλες αυτές τις ιστορίες. Και είναι οι δικές μας ιστορίες, οι δικές σας ιστορίες...

 

Εδώ είναι το σωστό σας σημείο...

για να τα πετάξετε όλα και να ξαναγεννηθείτε από την αρχή.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε κάτι, εδώ είναι το σωστό σημείο.

Αν θέλετε να σταματήσετε κάτι, εδώ είναι το σωστό σημείο.

 

Αν θέλετε να διεκδικήσετε κάτι, εδώ είναι το σωστό σημείο.

Αν θέλετε να παρατήσετε κάτι, εδώ είναι το σωστό σημείο.

 

Αν θέλετε να ξαναξεκινήσετε κάτι που παρατήσατε, εδώ είναι το σωστό σημείο.

 

Αν περιμένετε να κάνετε κάποια κίνηση προς κάποιον, εδώ είναι το σωστό σημείο.

Αν περιμένετε να κάνετε κάποια κίνηση προς τον εαυτό σας, εδώ είναι το σωστό σημείο.

 

Αν θέλετε να πείτε «Συγνώμη» σε κάποιον, εδώ είναι το σωστό σημείο.

Αν θέλετε να πείτε «Σ΄αγαπώ» σε κάποιον, εδώ είναι το σωστό σημείο.

 

Αν θέλετε να πείτε «Συγνώμη» ή «Σ’ αγαπώ» στον εαυτό σας, εδώ είναι το σωστό σημείο.

 

Αν έχετε κάποιο φόβο που θέλετε να ξεπεράσετε, εδώ είναι το σωστό σημείο.

Αν έχετε κάποιο πόνο που θέλετε να ξεριζώσετε, εδώ είναι το σωστό σημείο.

 

Εδώ είναι το σωστό σημείο για να τα πετάξετε όλα και να ξαναγεννηθείτε από την αρχή.

 

Εδώ είναι το σωστό σημείο για να χωρίσετε από μια σχέση που δεν σας εκφράζει, για να διεκδικήσετε μια σχέση που να σας ταιριάζει, για να αλλάξετε δουλειά αν σας πιέζει, για να αλλάξετε χώρα αν σας καταπιέζει, για να πάτε ένα μικρό ή μεγάλο ταξίδι, για να γυρίσετε τον κόσμο, για να μάθετε ζωγραφική, για να φτιάξετε ένα μουσικό συγκρότημα, για να γράψετε την αυτοβιογραφία σας, για να ξαναμιλήσετε στους γονείς σας (αν είναι στην ζωή), για να προσπαθήσετε να καταλάβετε τα παιδιά σας (αν είναι στην ζωή), για να ξαναπροσεγγίσετε τα πάντα από διαφορετική οπτική γωνία, για να ελευθερωθείτε από ό, τι νομίζετε ότι σας περιορίζει, για να αλλάξετε ό, τι νομίζετε ότι σας ορίζει, για να τα πετάξετε όλα και για να ξαναγεννηθείτε από την αρχή.

 

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας: Εδώ είναι το σωστό σας σημείο! Και δεν υπάρχει καμία επόμενη λέξη μετά από αυτό. Μόνο η τελεία. (.)


Εδώ Είναι Το Σωστό Σημείο. Τελεία.


(…)


(Όπως κατάλαβες, Φίλε μου, αυτό που θέλω να σου πω είναι πως Εδώ Είναι το Σωστό Σου Σημείο.)


Με Αγάπη. 


Μαριλού.




No comments:

Post a Comment