12/5/17

Και σκέφτηκε η... Μαριλού.




(Δεκέμβριος)


1.12.2017 Παρασκευή

Είδα τόσους εφιάλτες που ξύπνησα και η πραγματικότητα μου φάνηκε σχεδόν ονειρική.


2.12.2017 Σάββατο

Ξέχασα να απαντήσω σε κάτι που ήθελα να ρωτήσω...


3.12.2017 Κυριακή

Ξέχασα να ρωτήσω σε κάτι που ήθελα να απαντήσω...

-

Είναι και κάτι Κυριακές που εύχονται να ήταν Δευτέρες... Ο κόσμος τις θεωρεί τρελές μα εκείνες θεωρούν τρελό τον κόσμο...


4.12.2017 Δευτέρα

Είναι και κάτι Δευτέρες που εύχονται να ήταν Κυριακές. Ο κόσμος τις θεωρεί λογικές μα εκείνες θεωρούν παράλογο τον κόσμο.


5.12.2017 Τρίτη

Είναι και κάτι Τρίτες που δεν τους αρέσει που είναι τρίτες. Θα ήθελαν να είναι πρώτες ή, τουλάχιστον, δεύτερες. Η τρίτη θέση δεν τις ικανονοποιεί και δεν καταλάβαινουν πόσο δεν έχει σημασία η θέση ή το όνομα... Θα ήθελαν να ήταν άλλες, να ήταν αλλιώς... κι έτσι στερούν από τον εαυτό τους το ότι είναι αυτές που είναι και το ότι είναι έτσι όπως είναι. Δεν είναι ευχαριστημένες γιατί σκέφτονται συνέχεια το τι θα μπορούσαν να είναι. Μα το τι θα μπορούσαν να είναι δεν πάει μόνο προς τα πάνω πάει και προς τα κάτω. Δεν πάει μόνο προς το καλύτερο, πάει και προς το χειρότερο. Κι αντί να δουν τα καλά, εστιάζουν στα κακά κι αντί να χαρούν με τα θετικά, θρηνούν με τα αρνητικά. Κι έτσι μένουν διαρκώς στα ενδιάμεσα και στα ουδέτερα. Στο να τις προσπερνάνε οι άλλοι και στο να προσπερνάν οι ίδιες τον εαυτό τους. Γιατί; Επειδή είναι τρίτες κι επειδή λέγονται Τρίτες.

-

Υπάρχει μια μελαγχολία στην ατμόσφαιρα ή υπάρχει μια ατμόσφαιρα στην μελαγχολία;




No comments:

Post a Comment