7/4/10

Μου αρέσεις... (Β)


Μου αρέσεις!
Μου αρέσεις πολύ!
Μου αρέσεις πάρα πολύ!
Μου αρέσεις πάρα πάρα πολύ!
Δεν μου αρέσεις έτσι κι έτσι.
Δεν μου αρέσεις λίγο.
Δεν μου αρέσεις ελάχιστα.
Μου αρέσεις πάρα πάρα πάρα πολύ!!!

Σε μια άλλη φάση της ζωής μου θα έλεγα με σιγουριά πως είμαι ερωτευμένη αλλά τώρα δεν μπορώ να το πω ή δεν θέλω να το πω. Δεν θέλω να κάνω «βαρύγδουπες» δηλώσεις, δεν θέλω να βιαστώ να «ταμπελοποιήσω» αυτό που νιώθω, δεν θέλω τίποτα άλλο από το απλά να σε βλέπω. Γεμίζεις την ζωή μου με έναν τρόπο διαφορετικό. Είσαι μοναδικός και είχα καιρό να νιώσω πως κάποιος είναι μοναδικός για εμένα. Μου αρέσει ο τρόπος σκέψης σου και το πως κινείσαι. Μου αρέσει ο τρόπος που με κοιτάς και που μου μιλάς. Μου αρέσει ο τρόπος σου σε όλα. Μου αρέσεις εσύ. Μου αρέσει η λογική σου. Μου αρέσουν τα πάντα πάνω σου και γύρω σου.

Αν μου έλεγαν πώς θα ήθελα να είναι ο άνθρωπος μου θα περιέγραφα εσένα. Σε ονειρεύομαι τα βράδυα, σε σκέφτομαι τα πρωινά και κάθε φορά ανυπομονώ να σε δω από κοντά. Μου αρέσεις τόσο πολύ που δεν το πιστεύω... Μου αρέσεις.

Μου αρέσεις όπως είσαι. Ακριβώς όπως είσαι. Δεν θέλω να αλλάξεις τίποτα. Αν προσπαθήσεις να γίνεις κάτι άλλο για να μου αρέσεις δεν θα μου αρέσεις πια. Αν προσπαθήσεις να κάνεις κάτι έξω από εσένα μόνο και μόνο γιατί πιστεύεις ότι αυτό θα αρέσει σε εμένα, δεν θα μου αρέσεις πια. Δεν θέλω να κάνεις τίποτα για εμένα. Δεν θέλω να αλλάξεις τίποτα. Μου αρέσει αυτό που είσαι. Μου αρέσεις όπως είσαι.

Μου αρέσουν οι λέξεις που επιλέγεις, μου αρέσουν οι φράσεις που επαναλαμβάνεις και οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς. Μου αρέσει η απλότητα στον λόγο σου σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα της σκέψης σου. Μου αρέσει η φωνή σου, η χροιά της φωνής σου. Μου αρέσει το πώς τονίζεις τις λέξεις και το πώς τοποθετείς ερωτηματικά παντού. Μέχρι τώρα γνώριζα μόνο έναν άνθρωπο που τοποθετούσε ερωτηματικά ακόμα και στην πιο αυτονόητη και δεδομένη κατάσταση. Τον εαυτό μου. Είσαι ο μόνος άνθρωπος που αναρωτιέται όσο κι εγώ, όχι όπως κι εγώ, ευτυχώς όχι όπως κι εγώ, αλλά όσο κι εγώ.

Μου αρέσει το χιούμορ σου και η αυτοσάτυρά σου. Μου αρέσει που με κάνεις να γελάω ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμάς τις καταστάσεις. Μου αρέσει που δίνεις στα γεγονότα την αξία που τους αξίζει. Που αντιμετωπίζεις με σοβαρότητα τα σοβαρά και με χαλαρότητα τα γελοία.

Μου αρέσει που ακόμα κι αν δεν είσαι εγώ, μπορείς να καταλάβεις ό,τι κι αν σου πω. Δεν χρειάζεται να έχουμε ίδια ενδιαφέροντα για να συζητάμε. Δεν χρειάζεται να είμαστε ίδιοι για να είμαστε μαζί. Μου αρέσει που είμαστε τόσο διαφορετικοί αλλά τόσο ανοιχτοί ο ένας προς τον άλλον. Μου αρέσει να μου εξηγείς τον κόσμο σου και μου αρέσει να σου εξηγώ τον δικό μου κόσμο. Μου αρέσουν όλα όσα μαθαίνω μέσα από εσένα και μου αρέσουν όλα όσα με αφήνεις να σου μάθω.

Μου αρέσει που δεν είσαι όπως οι περισσότεροι. Μου αρέσει που δεν είσαι συμβιβασμένος. Μου αρέσει που διεκδικείς τα δικαιώματά σου, που υπερασπίζεσαι το δίκαιο και το σωστό, που βοηθάς τους αδύναμους, που κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να γίνει έστω και λίγο καλύτερος αυτός ο κόσμος. Και μου αρέσει το ότι πιστεύεις σε έναν καλύτερο κόσμο. Μου αρέσει η αισιοδοξία σου σε συνδιασμό με τις γερές ρεαλιστικές σου βάσεις.

Μου αρέσουν οι θεωρίες σου.

Μου αρέσουν οι πράξεις σου.

Και κυρίως μου αρέσει η σύνδεσή τους. Οι θεωρίες σου γίνονται πράξεις για να γεννηθούν οι επόμενες θεωρίες που θα γίνουν κι αυτές πράξεις. Υπάρχει συνέπεια σε αυτά που λες και σε αυτά που κάνεις. Και αυτό μου αρέσει. Γιατί με κάνει να νιώθω πως απέναντί μου έχω έναν ακέραιο άνθρωπο.

Σου αρέσω!
Σου αρέσω πολύ!
Σου αρέσω πάρα πολύ!
Σου αρέσω πάρα πάρα πολύ!
Δεν σου αρέσω έτσι κι έτσι.
Δεν σου αρέσω λίγο.
Δεν σου αρέσω ελάχιστα.
Σου αρέσω πάρα πάρα πάρα πολύ!!!

Μου αρέσει που σου αρέσω. Μου αρέσει που σου αρέσω όπως είμαι. Μου αρέσει που δεν μου ζητάς να αλλάξω. Μου αρέσει που δεν απαιτείς από εμένα αυτά που δεν θα μπορούσα να σου δώσω. Μου αρέσει που με αποδέχεσαι όπως είμαι. Μου αρέσει που με αφήνεις να είμαι αυτό που είμαι χωρίς να με περιορίζεις. Μου αρέσει που μαζί σου μπορώ να είμαι εγώ.

Μου αρέσει που σου αρέσω. Μου αρέσει που μου αρέσεις. Μου αρέσει που σου αρέσω και που μου αρέσεις. Μου αρέσει που υπάρχει αμοιβαιότητα και συγχρονισμός. Μου αρέσει που έχουμε καταργήσει κάθε κανόνα και έχουμε γίνει η εξαίρεση. Μου αρέσει που δεν έχουμε τα συνηθισμένα προβλήματα των σχέσεων. Μου αρέσει που δεν ασχολούμαστε με προσωπικές ανασφάλειες και με ανούσια προβλήματα που εμφανίζονται χωρίς λόγο από το πουθενά. Μου αρέσει που δεν νιώθουμε την ανάγκη της επιβεβαίωσης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θεωρούμε τον άλλον δεδομένο. Μου αρέσει που έχουμε την σιγουριά και την ασφάλεια χωρίς να έχουμε την κούραση ή την επανάληψη της συνήθειας. Μου αρέσει που δεν υπάρχει ίχνος μετριότητας. Μου αρέσει η δύναμη που εκπέμπουμε μαζί η οποία νικάει και κάθε αδυναμία μας.

Μου αρέσουν τα πάντα! Μου αρέσεις εσύ!

Μου αρέσει που σε θαυμάζω. Μου αρέσει που σε αγαπάω.
Μου αρέσει που με θαυμάζεις. Μου αρέσει που με αγαπάς.

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που δεν μου αρέσει σε εσένα...

Tο ότι δεν είσαι αληθινός... Το ότι υπάρχεις μόνο μέσα στο μυαλό μου...

Και για όσο δεν σε βρίσκω δεν μπορώ να αποδείξω στους ανθρώπους, ούτε καν στον εαυτό μου, ότι είναι δυνατό να υπάρξει και να λειτουργήσει ένα άλλο είδος σχέσης από αυτό που συνήθως κυκλοφορεί εκεί έξω... Οι άλλοι θα θεωρούν ότι ψάχνω το ιδανικό και εγώ θα θεωρώ ότι ψάχνω το αυτονόητο. Αν όμως σε βρω θα ξέρω ότι γίνεται, θα ξέρω ότι είναι εφικτό, θα ξέρω ότι είναι αληθινό. Θα ξέρω ότι είσαι αληθινός. Και αυτό το στοιχείο σου θα είναι αυτό που θα αγαπήσω πιο πολύ σε εσένα. Την αλήθεια σου. Την αληθινότητά σου.

Θα μου αρέσει που θα είσαι αληθινός...

Απλά, θα μου αρέσεις...

No comments:

Post a Comment